PAMETNA RASVETA

Kreirajte savršenu atmosferu za svaku priliku

Senzor za svetlo paliće i gasiti i spoljnu i unutrašnju rasvetu kad to vama odgovara, a zahvaljujući dimerima za LED sijalice moći ćete brzo, lako i jednostavno da prigušite svetlo.

Izaberite svoje boje iz impresivnog raspona od 16 miliona nijansi i 50.000 varijanti bele boje.


Šta je pametna rasveta i kako da je maksimalno iskoristite u svom enterijeru

Pametna rasveta je osvetljenje koje možete da kontrolišete uz pomoć daljinskog upravljača ili aplikacije na Apple ili Android telefonima.

Takođe, pametna rasveta često ima senzore za svetlo i pokret.

Dimabilne LED sijalice vam omogućavaju da prigušujete jačinu svetlosti u zavisnosti od želja i potreba. Međutim, zahvaljujući pametnoj EGLO connect tehnologiji, ukoliko ste odabrali osvetljenje sa LED sijalicama u boji - možete da birate različite boje, nijanse, da grupišete LED svetla za sobu ili izaberete predefinisani program.

LED sijalice sa senzorom za svetlo dan noć automatski se uključuju kada padne mrak, a vi podešavate interval koliko dugo želite da LED svetlo ostane uključeno.

Takođe, senzor pokreta za svetlo, omogućava da se određene sijalice, često u LED reflektorima za spoljašnju upotrebu, uključuju kada se neko približi i isključuju nakon određenog vremenskog intervala koji podesite.

Moderni lusteri - LED lusteri sa pametnom tehnologijom

LED lusteri za dnevnu sobu, slično kao i LED plafonjere ili LED visilice nalaze svoje mesto na plafonu dnevne sobe, ali i u spavaćoj sobi, hodnicima, kancelarijama, radnim sobama i sl.

Uz pomoć EGLO connect pametne tehnologije svetlo LED lustera u dnevnoj sobi možete na primer maksimalno da prigušite kada gledate film, ili pak da ga pojačate dok se deca u dnevnoj sobi igraju.

LED plafonjere u hodniku s druge strane, uz pomoć senzora pokreta možete da podesite da se uključuju samo onda kad neko prolazi kroz hodnik.

Ukoliko vaša dnevna soba ima spuštene plafone ili zidnu rasvetu koja obuhvata i LED spot lampe, takođe možete da podesite kako jačinu svetlosti, tako i boje, pa i da jednostavno programirate bilo koju drugu boju koja odgovara vašem trenutnom raspoloženju.

Pametne LED lampe

Lampe se uglavnom koriste da obezbede ambijentalno svetlo. Ono utiče na atmosferu u čitavoj prostoriji, mada najčešće jedna lampa osvetljava jedan kutak.

U taj kutak - kraj police, fotelje, ili komode kojoj želite da posvetite posebnu pažnju, možete postaviti podnu lampu.

Stone lampe pokazaće se naročito korisnim, ako uz pomoć EGLO connect pametnih sijalica i prateće aplikacije programirate npr. jako belo svetlo za vaš radni sto, neobičnu boju koja će dekoraciji na vašoj polici dati poseban šmek, ili uz pomoć dimera za LED sijalice kontrolišete stonu lampu kraj uzglavlja dok čitate, odnosno kad rešite da spavate.

Iako abažuri za lampe rade odličan posao kreiranja dobre atmosfere, ne mogu se porediti sa mogućnostima koje pruža pametna rasveta.

Pametna kuhinjska rasveta

Osvetljenje za kuhinju najčešće obuhvata plafonjere ili visilice, LED lustere, za trpezariju i deo kuhinje gde nisu viseći elementi i LED traku ili LED lampice koje se stavljaju ispod kuhinjskih elemenata.

LED trake ili LED lampice ispod elemenata možete da upalite samo kada vam trebaju, a pojedini modeli LED lampi imaju i senzore za pokret umesto prekidača.

https://www.eglo.rs/led-rasveta-teya-96081

Takođe, pametne LED sijalice u visilicama i lusterima možete podesiti tako da svetlost bude topla i prigušena ukoliko želite romantičnu atmosferu za večerom ili neke druge boje dok boravite u dnevnom boravku, ali želite da postignete određenu atmosferu.

Pametna rasveta za dvorište omogućava bezbednost, komfor i uštedu

Zahvaljujući adekvatnim LED lampama, plafonjerama, LED panelima i solarnim lampama - specijalno izrađenim za spoljnu upotrebu, vaši prilazi, dvorište, stepenište, ulazna vrata, ali i bašta i staze biće adekvatno osvetljeni.

Međutim, zahvaljujući senzorima na svetlo ili senzorima pokreta, svetlo će se paliti ili samo kada se neko približi ili kada padne mrak.

LED reflektori sa senzorom na primer, odlično su rešenje za ulaze u zgrade, parkinge, pa čak i za obezbeđivanje objekata koji ne rade kada padne mrak.

LED svetlo se uključi kada neko prolazi, a vi sami podesite nakon koliko sekundi želite da se reflektor isključi.

Na taj način pametna LED spoljna rasveta omogućava značajnu uštedu električne energije, a time i novca.

Ušteda energije je još i veća, ako u svoje dvorište postavite solarnu rasvetu.

Solarne lampe tokom dana prikupljaju sunčevu energiju, a uveče je koriste LED sijalice.

Baštenska rasveta omogućiće vam da tokom toplih letnjih večeri u svojoj bašti uživate i uveče, koliko i preko dana.

EGLO Vintage program
EGLO lusteri
EGLO Kuhinjska rasveta